Thursday, November 03, 2005

نکاتی در مورد پذیرش گرفتن و ویزا

بعد از اینکه کوزه خانم و خورشید خانم در مورد ِ پذیرش نوشتند آقای سیاه مثل مرگ هم لطف کردند و در جواب ِ سوالهای ِمن کلی من رو راهنمایی کردند .
کل ِ نکاتی که ایشون گفتند رو بر اساس ِ خواسته ء خودشون اینجا می نویسم تا بقیه هم استفاده کنن :

*برای دیدن ِ لیست کامل دانشگاههای ِ آمریکا به این سایت مراجعه کنین : http://www.usnews.com
*چیزایی که برای ِ apply کردن لازمه :
یک : تافل
دو : جی آر ای(gre)
سه : دو میلیون (حدودا)پول
چهار : یک کم اعتماد به نفس ....
*در مورد معدل ِ لیسانس :15 به بالا خوبه واگر پایین تر باشه باید papre خوب داشته باشین یا یه کار ِ خو ب تو کاراتون داشته باشین ( که اگه به کار ِ استادتون نزدیک باشه خیلی خوبه )
*دختر ها نسبت به پسر ها روند ِ رفتنشون ساده تر هست و برای ِ پسر ها نکات ِ زیادی در مورد ِ مساله سربازیشون هست که باید راهنمایی بگیرن .
*با مدرک ِ لیسانس(نسبت به فوق لیسانس) راحت تر میشه پذیرش گرفت ولی ویزا سخت تر میدن .
*دختر ها نسبت به پسر ها راحت تر ویزا میگیرن .
*مجرد بودن هم برای ِ ویزا گرفتن بهترهست .
ضمنا می گن به دخترهای ِ خو شگل کمتر ویزا می دن .
*خوبه که در کنار ِ apply کردن برای ِ آمریکا برای ِ کانادا و اروپا هم apply کنین تا اگه برای ِ آمریکا ویزا ندادن راحت برین جای ِ دیگه .
*بعد از اینکه از یک دانشگاه براتون پذیرش اومد یک فرم از دانشگاه میاد به نام ِ l-20 که اونو میبرین سفارت و ویزا می گیرین .
*چند نکته برای ِ کسایی که مثلا در آمریکا فامیل ِ نزدیک دارن :
الف . فامیل نزدیک داشتن می تونه مزیت باشه از این نظر که : می تونن پولتون رو بدن یا credit card شون رو بدن تا پول های application fee را بدید .
ب . داشتن ِ فامیل ِ نزدیک برای ویزا گرفتن به هیچ وجه مزیت نیست و باید این نکته رو موقع ویزا گرفتن مطرح نکنین .
*اغلب دانشگاهها بر اساس ِ داشتن تافل و جی آر ای و ... نسبت به پذیرش دادن به شما نظر میدن ولی دانشگاه هایی هم هستند که می تونین بعد از رفتن ، تافل و جی آر ای و... را امتحان بدین .
****بعد از سوالای ِ من که جواب ِ ایشون مطالبی بود که بالا نوشتنم خودشون یک سری نکات رو ذکر کردن به صورت فهرست وار که خیلی می تونه بهتون کمک کنه:
اول : به اینجا حتما مراجعه کنین :http://applyabroad.blogspot.com/ و در گروه apply abroad عضو شین چون می تونین اگه سوالی براتون پیش اومد اونجا سوالاتون رو بپرسید.
دوم : پذیرش گرفتن 50% به شما بستگی داره و 50% به شانس و اون خدای ِ ...(کلمه ء بعد از خدا با اجازه آقای سیاه مثل مرگ به قرینه ء ادبی حذف شده !!!!)
سوم : سایت دانشگاهها رو ببینین اونا یک قسمت برای ِ apply کردن دارند.
چهارم : برای ِ تافل این کتابها خوبه :
a)baron's 11th edition
b)essential word for toefl
c)504 words
d)toefl grammer in flash
(اگه زبانتون در حد ِ عادی هست از پس ِ تافل راحت بر میاین و نیازی به کلاس رفتن نیست و اگر هم خواستین کلاس برین کلاس ِ writing می تونه براتون مفید باشه .)
پنجم : برای ِ gre یک کتاب ِ خوب هست به نام ِ : (kaplan)
ششم : برای ِ هر دانشگاهی باید حدود ِ 30 دلار پول ِ application fee بدین.
پ.ن :*معیارمطالبی که بالا نوشتم بیشتر پذیرش گرفتن برای آمریکا هست و بر اساس ِ تجربه ء ایشون که سعی کردم عین ِ جمله هاشون و نقل کنم.
**در مورد ِ ویزا هم نکاته های ِ دیگه ای هست که قرار شد بعدن راهنمایی کنن همینجوریشم خیلی وقت گذاشتند و لطف کردند.

11 Comments:

Blogger Shabnam said...

ممنون از اطلاع رسانيت، فکر کنم خيليها براشون سوال باشه

Anonymous Anonymous said...

dear hidden-sensetanx for your text.....
but i don`t perfer BARON`s Book for tofel because it`s not easy to use and needs to much time to accept it....
tanx

Anonymous Anonymous said...

نمی‌دانم دقیقا چطور شد که از این‌جا سر در آوردم، اما با تعجب دیدم که به وبلاگ‌ام لینک داده‌اید! کار خوبی کرده‌اید.
به نظرم اقای مثل مرگ توصیه‌های منطقی‌ای کرده است. من همیشه دوست داشتم یک چیزی در این مورد بنویسم چون فکر می‌کنم ایرانیان هر چقدر بیش‌تر بدانند خیلی به‌تر است. یک جورهایی حس می‌کنم حق‌مان است که از امکانات بیش‌تر بهره‌مند باشیم. بگذریم ...
در چند مورد می‌خواهم نظرم را بگویم.
مثلا پول ... خرج هر تقاضای پذیرش با احتساب تافل و GRE لازم برای هر دانش‌گاه و هزینه‌ی پست حدود ۱۲۰ دلار می‌شود (دانش‌گاه‌ها امسال چیزی بین ۵۰ تا ۷۰ دلار بودند). هر تافل و GRE هر کدام حدود ۱۵ دلار می‌شود و پست هم بین بیست تا سی هزار تومان. هزینه‌ی اصلی‌ی باقی‌مانده آزادکردن مدرک است که بسته به دانش‌گاه‌تان و وضعیت شغلی‌تان فرق می‌کند.
معدل ۱۵ به نظرم یک جورهایی مینیمم است. البته نمی‌توان نظر خوبی داد اما فکر کنم هر چقدر معدل بالاتری داشته باشیم، به‌تر باشد. معدل ما در تبدیل به سیستم ۴ نمره‌ای چیز خوبی نمی‌شود (حتی اگر سایت‌ای مثل آن‌ای که معرفی کرده‌اید بگوید ۱۶ معادل ۴ است) و در نتیجه آن‌ها با آدم‌هایی طرف‌اند که نمره‌ای بین ۳ تا ۳.۵ دارند در حالی که متقاضیان داخلی‌شان نمره‌های ۳.۸ و یا بالاتر دارند. اگر دانش‌جو هستید و هنوز وقت دارید، روی معدل سرمایه‌گذاری کنید. اگر هم که نه، خب، نه! (البته خودم می‌فهمم سرمایه‌گذاری روی معدل یعنی چه ...)
در مورد پذیرش لیسانس نسبت به فوق‌لیسانس خیلی مطمئن نیستم. نمی‌دانم آقای مثل مرگ چه رشته‌ای می‌خواند اما در بعضی از رشته‌ها (مثلا مهندسی‌ها) معمول نیست کس‌ای از لیسانس مستقیم به دکترا وارد شود. از طرف دیگر تا جایی که من دیده‌ام شانس TAیا RA دادن به دانش‌جوی MS کم‌تر است. این یعنی این‌که حتی اگر شانس پذیرش بالاتر باشد، شانس پول گرفتن بالاتر نیست.

Anonymous Anonymous said...

روی کانادا و آمریکا یا هر جای دیگر خوب فکر کنید. الزاما دانش‌گاه‌های امریکا به‌تر از کانادا نیستند. اصولا در انتخاب جایی که تقاضای پذیرش می‌کنید باید خوب فکر کنید. یک موضوع مهم این است که آیا آن‌جایی که می‌خواهید بروید در آن زمینه‌ی تحقیق قوی است یا نه؟ و این معمولا به وجود یک یا دو استاد قوی بستگی دارد. البته این قانون هم هست که دانش‌گاه‌های معروف‌تر معمولا استادهای معروف‌تر را جذب می‌کنند. ولی به هر حال یک "معمولا" دارد. اروپا یا کانادا مزایای خاص خودشان را دارند.
در مورد دخترهای خوش‌گل نظر خاص‌ای ندارم. می‌ترسند ایرانیان‌شان کم‌تر درس بخوانند؟
برای تافل هم توصیه می‌کنم که قبل از شروع یک تست آزمایشی از خودتان بگیرید تا دست‌تان بیاید وضعیت چطوری است. برای تست نمونه علاوه بر Barrons می‌توانید از تست‌های خود ETS که استانداردند استفاده کنید.
اوه! من چقدر حرف زدم.

Anonymous Anonymous said...

راستی لینک مرا فکر کنم اشتباه داده‌اید! (:
در ضمن به فکر recommendation letter - Statement of Purpose - مخ استاد زدن و ... هم باشید.

Anonymous Anonymous said...

خب! حالا فهمیدم از کجا آمده بودم! (:

Blogger hiddensense said...

سولوژن عزیز خیلی ممنون برای توضیحاتی که دادین واقعا برای من که خیلی ارزشمند بود اگه باز هم راهنمایی کنین ممنون می شم مخصوصا که فکر می کنم هم رشته هستیم (البته با گرایش های متفوت)اشتباهی که توی ِ لینک دادن کرده بودم رو هم تصحیح کردم می بخشید (تو قسمت تمپلیت از کپی کردن استفاده کرده بودم که یادم رفته بود لینک را تصحیح کنم ... :)

Blogger Z-factor said...

مرسي توضيحات خوبي بود.

Anonymous Anonymous said...

ب . داشتن ِ فامیل ِ نزدیک برای ویزا گرفتن به هیچ وجه مزیت نیست و باید این نکته رو موقع ویزا گرفتن مطرح نکنین .

اين را مطمئني؟ دليل؟

Blogger hiddensense said...

این را من به غیر از آقای ِ سیاه مثل ِ مرگ از جای ِ دیگه هم شنیده بودم . مثالی که ایشون زدند این بود که آنهااحتمال می دهند که مثلا مخ ِ پسر عمویتان را می زنید و آنجا میمانید پس نتیجه اینکه چون شانس ِ موندن رو بالا می بره برای ِ ویزا گرفتن مزیت محسوب نمیشه

Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

Post a Comment

<< Home